Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, 020 01 Púchov, používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla alebo k prispôsobeniu zobrazenia webových stránok www.sosospu.sk . Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Prijať cookies Odmietnuť cookies Nastaviť cookies
SOŠ obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, Púchov
SOŠ obchodu a služieb Púchov SOŠ obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, Púchov
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
    • Facebook logo Facebook
  • Hlavná stránka
  • O škole
    • História školy
    • Školský poriadok 2025/2026
    • Verejné obstarávanie
    • Školský podporný tím
    • Rada školy
    • SR RZ – RZ
    • Školský parlament 2024/2025
    • Sociálny pedagóg
    • Výchovný poradca
    • Naše prevádzky
    • Odpredaje a nájmy (OVS, zámer)
    • Správy o činnosti
    • Zverejňovanie dokumentov
    • Žiadosť o odpis
    • Potvrdenie o návšteve školy
    • Poukázanie 2% z dane
    • Prístup k informáciám
  • Štúdium
    • Študijné odbory
    • Učebné odbory
    • Nadstavbové štúdium
    • Duálne vzdelávanie
    • Záujmová činnosť (krúžky) v školskom roku 2025/2026
    • Prijímacie konanie
    • MATURITA 2026
    • DUÁLNE VZDELÁVANIE
    • Termíny školských prázdnin v školskom roku 2025/2026
  • Projekty
    • Národné projekty : Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov a Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II
    • Nemecko 2018
    • Projekt KomPrax
    • Leonardo da Vinci 2013/2014
    • Hostia zo Slupska - VETPRO
    • Za európskym okrúhlym stolom 2011
    • Leonardo da Vinci 2010/2011
    • Leonardo da Vinci 2009/2010
    • Leonardo da Vinci 2008/2009
    • Leonardo da Vinci 2007/2008
    • Leonardo da Vinci 2006/2007
    • Leonardo da Vinci 2005/2006
    • Leonardo da Vinci 2004/2005
    • Leonardo 2006 - 2008 Historická kuchyňa a súčasné stravovanie
    • Maďarská škola z Debrecenu u nás v roku 2005
    • Projekt Elektronizácia učebných osnov
    • Leonardo da Vinci 2002 - naši vo Waldkirchene
  • Podujatia, akcie
  • Aktuality
  • Zahraničná prax
    • Švajčiarsko cez EF, UMB 2018
    • Švajčiarsko cez EF, UMB 2017
    • Švajčiarsko cez EF, UMB
    • Švajčiarsko 2016 2017
    • Švajčiarsko 2016
    • Írsko 2016
    • Grécko 2015
  • Konzultačné hodiny
  • Pre učiteľov
    • Známky
    • Suplovanie
  • Pre študentov
    • ISIC
    • Tlačivá a žiadanky
    • Zadelenie žiakov na pracoviská
    • Známky
    • Potvrdenie o návšteve školy na rodinné prídavky
    • Žiadosti zákonného zástupcu
    • Žiadosti plnoletého žiaka
    • Priepustka
    • Písomky/DÚ
    • Tehotenské štipendium
    • Digitálna knižnica
    • eLearning
  • Ponuky práce
  • Školská jedáleň
  • Kontakt
    • Prevádzky školy

  • Fotogaléria
  • Videogaléria
  • Dokumenty

  • Adresa školy.
    Ul. 1. mája 1264
    Púchov

    Sekretariát: 042/4631 360
    Email: info@sosospu.sk
    IČO: 000 158 569

     

    qr kod skoly sosos puchov

  • Facebook logo Facebook
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
  1. Hlavná stránka
  2. Štúdium
  3. Študijné odbory
  4. Hotelová akadémia

Hotelová akadémia 6323 K

hotelova akademiaDĺžka štúdia je päť rokov a je vhodné pre dievčatá a chlapcov, ktorí úspešne absolvovali základnú školu.

Pre plnohodnotné vykonávanie povolania je nevyhnutná aj telesná zdatnosť žiaka, dobrý zdravotný stav, kultúra jednania, vystupovania a správania.

Požiadavky na absolventa tohto odboru sú rozsiahle.

Zo všeobecného vzdelania by mal získať širokú slovnú zásobu, mal by mať dobrú vyjadrovaciu schopnosť v ústnom i písomnom styku v jazyku materinskom a vo dvoch cudzích jazykoch. Nevyhnutnou súčasťou je znalosť svetových dejín i dejín Slovenska, ovládanie základov stredoškolskej matematiky, fyziky, chémie, informatiky, výpočtovej techniky a ekológie.

hotelova akademiaV rámci odborných predmetov by si mal osvojiť základy cestovného ruchu, ekonomiky, marketingu, administratívy a korešpondencie, účtovníctva, manažmentu a právnych noriem. Nemenej dôležité je, aby si žiak osvojil technologické postupy pri príprave pokrmov, zásady použitia modernej gastronomickej techniky, mal by vedieť zostaviť jedálny lístok, ovládať zásady stolovania, jednoduchej a zložitej obsluhy pri bežnom stolovaní i pri slávnostných gastronomických príležitostiach.

hotelova akademiaŠtúdium pozostáva z dvoch častí:

1. Po absolvovaní troch ročníkov a 1 500 hodín praxe zameranej na získanie zručností v príslušnom odbore, môže žiak vykonať odbornú skúšku a získať výučný list v odbore kuchár-čašník.

2. Po ukončení päťročného štúdia a vykonaní maturitnej skúšky získa žiak úplné stredné odborné vzdelanie a môže pokračovať v štúdiu na vysokých školách za rovnakých podmienok ako absolventi ostatných stredných škôl s maturitou. Medzi odporúčané vysoké školy patria školy zamerané na cestovný ruch a spoločné stravovanie.

Absolvent:

  • ovláda ekonomické, organizačné a právne formy a legislatívne podmienky podnikania v hotelierstve, spoločnom stravovaní a cestovnom ruchu,
  • pozná zásady prípravy podnikateľského plánu,
  • ovláda základy účtovníctva a daňovníctva,
  • ovláda základy manažmentu a personalistiky,
  • pozná metódy marketingu a public relations,
  • pozná základné právne normy a legislatívu v oblasti ekonomiky, obchodných vzťahov a zmlúv,
  • vie komunikovať s klientmi v rôznych oblastiach činnosti výkonu práce v dvoch cudzích jazykoch,
  • ovláda zásady správneho stolovania,
  • pozná princípy a technologické postupy prípravy pokrmov a nápojov,
  • ovláda zásady organizovania animačných aktivít a poskytovania kongresových služieb,
  • má základy z geografie a cestovného ruchu;
  • má vedomosti z medzinárodnej gastronómie a pod.,
  • okrem odborných vedomostí a zručností má absolvent vedomosti zo všeobecnovzdelávacích predmetov, ktoré zodpovedajú dosiahnutému stupňu úplného stredného odborného vzdelania.

hotelova akademiaAk sa absolvent rozhodne nepokračovať v štúdiu na vysokej škole, pracovné uplatnenie môže nájsť ako manažér strednej úrovne v stravovacom a ubytovacom zariadení, samostatný podnikateľ v hotelových a reštauračných službách, riadiaci zamestnanec v uzavretých formách spoločného stravovania, manažér podporných služieb v hotelovom zariadení a v ďalších príbuzných službách cestovného ruchu.


Dokumenty na stiahnutie

  • ŠkVP 6323K hotelová akadémia od 01092013 (PDF 24,66 MB)
  • Skvp 6323 k hotelova akademia 2022 (PDF 22,02 MB)
  • Ucebny plan skvp 6323 k hotelova akademia 2024 reevidovane okt (PDF 180,44 kB)
Vytlačiť

Partneri

Hotel Podhradie
Šport centrum
Jan Ihrisky
Deichmann
Lidl
  • Debarierizácia väčších stredných škôl
  • Pomáhajúce profesie
  • Edupage prihlásenie
  • Jedálny lístok
  • ESF a EFRR
  • Duálny systém
  • Hrdina remesla

SOŠ obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, Púchov

TSK Erb

Organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

  • O škole
  • Štúdium
  • Projekty
  • Podujatia, akcie
  • Aktuality
  • Zahraničná prax
  • Konzultačné hodiny
  • Pre učiteľov
  • Pre študentov
  • Ponuky práce
  • Školská jedáleň
  • Kontakt
  • Facebook logo Facebook

Adresa školy.
Ul. 1. mája 1264
Púchov

Sekretariát: 042/4631 360
Email: info@sosospu.sk
IČO: 000 158 569

 

qr kod skoly sosos puchov

Generuje CMS BUXUS
Ochrana osobných údajov | Cookies nastavenie | Cookies | Vyhlásenie o prístupnosti | Technický prevádzkovateľ | Správca obsahu