Banskobystrický GASTRO CUP 2025
Dňa 3.12. 2027 sa v kongresových priestoroch V klubu UMB konal 9. ročník Banskobystrickej prezentačno súťažnej výstavy. Našu školu reprezentovali dve žiačky v odbore cukrár. Anna Yierofieieva a Anastasiia Fostii z III.B. V celkovom hodnotení získali zlatú medailu, 1. miesto a stali sa tak absolútnym víťazom v súťaži cukrárov. Srdečne blahoželáme!
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová
Súťažná práca - tri rôzne tanierové dezerty pre 1 osobu:
- Mouse - mix červeného ovocia so želé polevou, višňovo kardamónové želé, krehká kakaová a vanilková sušienka, horká čokoláda, jedlé striebro, lyofilizované maliny, mandľový macarons, jedlé kvety, vanilková ganache
- Mouse s kokosom a tropickým ovocím, čokoládová poleva , mliečna čokoláda s horkým ganache, taliansky meringue, jahodová omáčka, jablkový mouse, jablkový chips, krehká ozdoba, pistácie, piškótová špongia
- Hruškový mouse, kakaový koláčik, hruškové želé, kakaové maslo, hruškovo mangový mousse, snehové pečivo, čokoládová omáčka, mandľový crumble s kakaovým bôbom, jedlé kvety
Fotogaléria