Semifinále Skills Slovakia Gastro Junior CUP- odbor CUKRÁR
Dňa 27. novembra 2025 sa konalo v Piešťanoch semifinálové kolo súťaže pre školský rok 2025/2026. Usporiadateľom a odborným garantom súťaže je Slovenský zväz kuchárov a cukrárov pod záštitou MINISTERSTVA ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Do semifinále postúpilo 16 dvojčlenných tímov z celého Slovenska. Našu školu reprezentovali v odbore cukrár dve žiačky z III.B, súťažiaca Anna Yerofieieva a pomocník Anastasiia Fostii, ktoré sa umiestnili v zlatom pásme na druhom mieste a zaistili si postup do finále, ktoré sa uskutoční dňa 30. januára 2026 Na Medzinárodnom veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2025.
Súťažný tanierový dezert bol zložený z viacerých komponentov s použitím moderných prvkov cukrárskeho umenia - hruškový dezert s rebarborou, černicovo kokosové želé, černicová omáčka, krehký koláčik s mandľami a čokoládovým krémom, čatní z rebarbory a hrušky, taliansky mering s limetkou, mandľový crumble, medová ozdoba
Gratulujeme !!!
Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová