Čokoládové rezy s jahodami pre čitateľov časopisu Dobré jedlo
Tvár a majstrovstvo našej pani učiteľky a majsterky Jožky Zaukolcovej je známa z televíznej obrazovky i z rôznych časopisov. Tentokrát piekla v kuchyni časopisu Dobré jedlo a čokoládové rezy s jahodami jej pomohla upiecť i naša žiačka II. B triedy Aňa Yerofieieva. Recept i článok vyjde v najnovšom čísle časopisu Dobré jedlo a my z neho kúsok citujeme:
"Zástery Dobrého jedla im naozaj sekli a v našej kuchyni sa cítili ako doma. Alebo možno ako v škole, pretože Jožka sa nám tentoraz predstavila najmä v role majsterky odborného výcviku Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove, kde učí žiakov v odbore cukrár už 33 rokov. Za ten čas v tejto profesii vyučila množstvo šikovných študentov. Svojím talentom ju nadchla aj Anna Yerofieieva, ktorá pochádza z Ukrajiny a študuje v druhom ročníku. „Chcela som byť cukrárkou odmalička a som rada, že na našej škole sa mám možnosť vypracovať a chodiť na súťaže,“ povedala nám usilovná študentka, ktorú naučila variť a piecť jej babka. V tomto školskom roku Aňa vyhrala celoslovenskú súťaž v odbore cukrár, Skills Slovakia – Junior Gastro cup. Veľký podiel na rozvíjaní jej talentu má práve Jožka Zaukolcová, ktorá v štúdiu podporuje tiež aj ďalších študentov, aby dokázali úspešne zvládnuť neľahkú profesiu cukrára."
Na obe naše cukrárky sme veľmi hrdí!