Banskobystrický Gastro Cup 2018

V dňoch 13.4.2018   sa konala v Banskej Bystrici súťaž pod názvom Banskobystrický Cup 2018 – 4. ročník. Súťaž bola určená pre žiakov odboru kuchár a cukrár. Našu školu reprezentovala v odbore cukrár žiačka nadstavbového štúdia I.SB Alena Pažitná v kategórii    CUKRÁR – Junior ,

ktorá je aj členkou juniorského národného tímu SZKC.

Súťažnou prácou  -  tanierové dezerty modernými technologickými postupmi

získala   zlatú medailu a1.miesto.

    

Hodnotiaciu komisiu oslovila  troma  individuálnymi taniermi -  dezerty pre 1 osobu pripravené ako teplé alebo studené

 

Mandľovo pistáciový korpus s lieskovými orechmi, nugátový mouse, jablkový kompót s mliečnou čokoládou, mandľové macarons s horkým ganache, gaštanový krém, jablkový chips  vanilková a čokoládová omáčka

 

Piškótový korpus s prírodnými farbami, limetkový mouse, smotanový krém s lesnou zmesou,snehové pečivo, želé s malinami, jogurtová pena, špongia, bobuľové ovocie, izomalt

 

Marhuľový plát, pomarančový mouse, pena z tropického ovocia a mliečnej čokolády, pečený koláčik s citrónom, biely čokoládový ganache s kandizovaným ovocím, maslové sušienky. Mliečna glazúra, citrónová omáčka,  karamelová čokoláda, jahody, physalis, limetka

 

Žiačku pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotogaléria