Praktické maturitné skúšky čašník, servírka a kuchár

   V dňoch 6. a 7. mája 2015 sa konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky v študijnom odbore čašník, servírka a kuchár v hoteli Študent Považská Bystrica. Žiaci IV.B triedy prezentovali nadobudnuté odborné vedomosti a praktické zručnosti zamerané na prípravu slávnostnej recepcie formou predvedenia komplexnej úlohy.

Žiaci pripravili slávnostnú recepciu pod názvom: „Stretnutie zmluvných partnerov školy“. Kuchári pripravili recepčný stôl, na ktorom boli kuracie galantíny, rolády, syrové špeciality, plnené vajíčka a zelenina, zeleninové šaláty, kokteily, pstruhy a krémy. Hostia videli zručnosti čašníkov: prípravu miešaných nápojov, lúpanie ovocia, bowle, filetovanie pstruha, flambovanie mäsa, grilovanie zeleniny, flambovanie palaciniek a prípravu káv.

Žiaci prezentovali svoje vedomosti a praktické zručnosti na veľmi dobrej úrovni.

Bc. Viera Filová


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31