Žilinská gastronomická jeseň 2025

Žilinská gastronomická jeseň je súťažou, ktorá má už 10 ročnú tradíciu.  5. novembra  2025 sa konal jej jubilejný ročník s podporou Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Hotelovou akadémiou Žilina v priestoroch reštaurácie Záhradná pri futbalovom štadióne v Žiline.  

Súťažilo sa v troch kategóriách

-        odbor kuchár - varenie naživo

-        cukrár – príprava troch tanierových dezertov

-        súťaž v pečení chleba 

Našu školu reprezentovali dve žiačky v odbore cukrár.  Anna Yierofieieva III.B  a Melánia Pekarová I.C. V celkovom hodnotení získali zlatú medailu,  1. miesto a stali sa tak absolútnym víťazom v súťaži cukrárov. Srdečne blahoželáme.

Žiačky pripravovala MOV Mgr. Jozefína Zaukolcová

Súťažná práca -   tri rôzne tanierové dezerty pre 1 osobu ( 1dodatočný tanier pre porotu na ochutnanie)

Hruškový dezert s černicami a rebarborou, černicová omáčka, sušienka s čokoládou, odpaľovaný koláčik s ovocným čatní s rebarborou, černicovo kokosové želé, macarons s čokoládovou ganache, isomalt a ozdoba z liateho cesta, černice

Mouse s tropickým ovocím, mandarínkové želé s mangom, čokoládový mouse, crumblle, čokoládový koláčik, mangová omáčka , čokoládová ozdoba , čučoriedky, jedlé striebro  

Kokosovo jahodový mouse, taliansky mering, malinová omáčka, maliny, jahody, jahodový mouse, jahodová pena, vanilkový mach, pečená ozdoba, jedlé zlato, želé s červeným ovocím

 

 


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2026 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31