Francúzsko 2007

V rámci európskeho projektu Leonardo da Vinci „ Historická kuchyňa a súčasné stravovanie“ sa naši žiaci zúčastnili stáže v malebnom francúzskom mestečku Saint Michel Mont Mercure , na juhozápade Francúzska. Pobyt sa uskutočnil od 7.októbra do 27.októbra 2007. Stáže sa zúčastnilo 14 študentov:

Husárová Katarína, Vozárová Iveta, Šukalová Ivana, Hladká Michaela, Strašík Michal, Daněk Vladimír, Letko Roman, Filová Denisa, Torda Miroslav, Bartalosová Andrea, Malová Alžbeta, Slyško Marian, Hôrecký Tomáš, Knoll Filip, pedagogický doprovod PhDr.Filová a Bc. Filová.

Realizácia stáže bola podporená osobnou návštevou pedagogičky, osobne zodpovednou za zrealizovanie pobytu p. Karen Drapeau, ako aj za pomoci a asistencie p.Frédéricka Pointa, ktorý s prípravou stáže aktívne pomáhal a staral sa aj počas pobytu vo Francúzsku. Pán Point zaslal podrobný program našej cesty z letiska v parížskom Orly-Sud a rovnako do ubytovacieho študentského internátu d Artagnan, kde sme prenocova li , zabezpečil nám osobný doprovod bývalých študentov školy, s ktorou bol projekt zrealizovaný a rovnako nám zabezpečil presun parížskym metrom na stanicu Montparnasse, odkiaľ sme absolvovali cestu vlakom TGV až do mesta Angers, kde nám francúzska škola zabezpečila autobus, ktorý nás odviezol až do mestečka Saint Michel Mont Mercure. Študenti absolvovali praktické a názorné činnosti, zamerané na poznávanie moderných i historických trendov francúzskej kuchyne. Každý študent bol ubytovaný v hoteli alebo reštaurácii, kde aj pracoval, mal možnosť spoznávať chod a fungovanie podniku rodinného zamerania. Nakoľko hlavným komunikačným jazykom bola francúzština, väčšina študentov komunikovala s personálom hotelov a reštaurácií po francúzsky, ale niektorí v anglickom jazyku. Vo voľnom čase mali výlety, zamerané na spoznávanie blízkeho aj vzdialenejšieho okolia, čo rovnako dobre ovplyvňovalo vzájomnú konverzáciu oboch partnerov.

Najzaujímavejšou atrakciou pre našich študentov bola návšteva metropoly Francúzska - Paríž s jeho nádhernými pamiatkami ako Chrám Matky Božej Notre Dame, Bazilika Sacre Coeur či Eiffelova veža. Zážitkom bola aj cesta parížskym metrom či vlakom TGV.

Pekné zážitky majú aj žiaci, ktorí vykonávali svoju stáž v reštauračných zariadeniach pri brehu Atlantického oceána. Na záver pobytu študenti dostali certifikáty.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31