Medzinárodný deň čokolády – trinásty deň v septembri
Pri príležitosti Medzinárodného dňa čokolády, ktorý pripadá na 13.9. sa uskutočnil tematický deň na prezentáciu tejto sladkej pochúťky v školskej jedálni.
Čokoládu využívajú kuchári pri príprave múčnych jedál a múčnikov, no pripravujú z nej i chutné polievky, plnky či hlavné jedlá. Je vyhľadávaná nielen medzi deťmi, ale aj dospelými. Žiaci odboru kuchár, trieda II. B s MOV Mikulovou v školskej jedálni pripravili milú výstavku výrobkov z čokolády a na ochutnávku pripravili ovocie /jahody, hrozno, mandarínky, banány, slivky/ máčané v čokoláde.
Konzumovať čokoládu s mierou je zdravé, odbúrava stres a podporuje dobrú náladu. Ak sa však konzumuje nadmerne človek sa stáva ,,čokoholikom“ a priberá na váhe – pamätajte na to!
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |