Stredná odborná škola obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, 020 01 Púchov, používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla alebo k prispôsobeniu zobrazenia webových stránok www.sosospu.sk . Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Prijať cookies Odmietnuť cookies Nastaviť cookies
SOŠ obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, Púchov
SOŠ obchodu a služieb Púchov SOŠ obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, Púchov
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
    • Facebook logo Facebook
  • Hlavná stránka
  • O škole
    • História školy
    • Školský poriadok 2025/2026
    • Verejné obstarávanie
    • Školský podporný tím
    • Rada školy
    • SR RZ – RZ
    • Školský parlament 2024/2025
    • Sociálny pedagóg
    • Výchovný poradca
    • Naše prevádzky
    • Odpredaje a nájmy (OVS, zámer)
    • Správy o činnosti
    • Zverejňovanie dokumentov
    • Žiadosť o odpis
    • Potvrdenie o návšteve školy
    • Poukázanie 2% z dane
    • Prístup k informáciám
  • Štúdium
    • Študijné odbory
    • Učebné odbory
    • Nadstavbové štúdium
    • Duálne vzdelávanie
    • Záujmová činnosť (krúžky) v školskom roku 2025/2026
    • Prijímacie konanie
    • MATURITA 2025
    • Termíny školských prázdnin v školskom roku 2025/2026
  • Projekty
    • Národné projekty : Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov a Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II
    • Nemecko 2018
    • Projekt KomPrax
    • Leonardo da Vinci 2013/2014
    • Hostia zo Slupska - VETPRO
    • Za európskym okrúhlym stolom 2011
    • Leonardo da Vinci 2010/2011
    • Leonardo da Vinci 2009/2010
    • Leonardo da Vinci 2008/2009
    • Leonardo da Vinci 2007/2008
    • Leonardo da Vinci 2006/2007
    • Leonardo da Vinci 2005/2006
    • Leonardo da Vinci 2004/2005
    • Leonardo 2006 - 2008 Historická kuchyňa a súčasné stravovanie
    • Maďarská škola z Debrecenu u nás v roku 2005
    • Projekt Elektronizácia učebných osnov
    • Leonardo da Vinci 2002 - naši vo Waldkirchene
  • Podujatia, akcie
  • Aktuality
  • Zahraničná prax
    • Švajčiarsko cez EF, UMB 2018
    • Švajčiarsko cez EF, UMB 2017
    • Švajčiarsko cez EF, UMB
    • Švajčiarsko 2016 2017
    • Švajčiarsko 2016
    • Írsko 2016
    • Grécko 2015
  • Konzultačné hodiny
  • Pre učiteľov
    • Známky
    • Suplovanie
  • Pre študentov
    • Tlačivá a žiadanky
    • Zadelenie žiakov na pracoviská
    • Známky
    • Potvrdenie o návšteve školy na rodinné prídavky
    • Žiadosti zákonného zástupcu
    • Žiadosti plnoletého žiaka
    • Priepustka
    • Písomky/DÚ
    • Tehotenské štipendium
    • Digitálna knižnica
    • eLearning
  • Ponuky práce
  • Školská jedáleň
  • Kontakt
    • Prevádzky školy

  • Fotogaléria
  • Videogaléria
  • Dokumenty

  • Adresa školy.
    Ul. 1. mája 1264
    Púchov

    Sekretariát: 042/4631 360
    Email: info@sosospu.sk
    IČO: 000 158 569

     

    qr kod skoly sosos puchov

  • Facebook logo Facebook
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
  1. Hlavná stránka
  2. Štúdium
  3. Učebné odbory
  4. Mäsiar

Mäsiar

Učebný odbor mäsiar číslo odboru: 2954 H

Dievčatá a chlapci sa v tomto odbore pripravujú tri roky. Pre plnohodnotné vykonávanie povolania je nevyhnutná aj telesná zdatnosť žiaka a dobrý zdravotný stav.

Žiaci tu získavajú odborné vedomosti z ekonomickej oblasti, výpočtovej techniky, psychológie predaja, technológie, potravín a výživy, obchodnej prevádzky a vedomosti o strojoch a zariadeniach. Dôležitú súčasť tu tvoria aj všeobecnovzdelávacie predmety ako napríklad slovenský jazyk, cudzí jazyk, dejepis, občianska náuka, matematika, ekológa a pod. Nemenej podstatnou oblasťou prípravy v odbore je predmet odborný výcvik, ktorý trvá polovicu školského roku a strieda sa v týždenných intervaloch s teoretickým vyučovaním. Odborný výcvik vykonávajú žiaci v školských zariadeniach alebo zmluvných prevádzkach.

Absolvent tohto odboru by mal poznať základy jatočníctva, základné druhy mäsiarskych výrobkov, technologické postupy výroby, príslušné normy platné pri výrobe a kontrole mäsiarskych výrobkov, princípy a prevádzku mäsiarskych poloautomatických i automatických strojov a zariadení, zásady hygieny a sanitácie, psychológiu predaja, zásady predaja mäsa a mäsových výrobkov, zásady aranžovania a propagácie potravinárskeho tovaru.

Absolvent by mal vedieť pripraviť suroviny na výsek a výrobu rôznych druhov mäsových výrobkov, vyrobiť určené mäsové výrobky, upraviť mäso na predaj, aplikovať základné techniky balenia, zásady správneho skladovania a mal by vedieť profesionálne komunikovať so zákazníkom.

Po úspešnom absolvovaní záverečnej odbornej skúšky žiak získa výučný list ako doklad svojho stredného odborného vzdelania.

Pracovné uplatnenie

Absolventi tohto trojročného učebného odboru sú pripravení na výkon odborných činností v potravinárstve, vo veľkovýrobných podmienkach, v stredných i malých podnikoch, ako aj na samostatné podnikanie. Uplatnenie môžu nájsť v oblasti predaja mäsa a mäsových výrobkov, v mäsopriemysle alebo pracovať samostatne v mäsiarskych prípadne gastronomických prevádzkach.


Dokumenty na stiahnutie

  • ŠkVP 2954H mäsiar od 01092014 (PDF 6,61 MB)
Vytlačiť

Partneri

Hotel Podhradie
Šport centrum
Jan Ihrisky
Deichmann
Lidl
  • Debarierizácia väčších stredných škôl
  • Pomáhajúce profesie
  • Edupage prihlásenie
  • Jedálny lístok
  • ESF a EFRR
  • Duálny systém
  • Hrdina remesla

SOŠ obchodu a služieb, Ul. 1. mája 1264, Púchov

TSK Erb

Organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

  • O škole
  • Štúdium
  • Projekty
  • Podujatia, akcie
  • Aktuality
  • Zahraničná prax
  • Konzultačné hodiny
  • Pre učiteľov
  • Pre študentov
  • Ponuky práce
  • Školská jedáleň
  • Kontakt
  • Facebook logo Facebook

Adresa školy.
Ul. 1. mája 1264
Púchov

Sekretariát: 042/4631 360
Email: info@sosospu.sk
IČO: 000 158 569

 

qr kod skoly sosos puchov

Generuje CMS BUXUS
Ochrana osobných údajov | Cookies nastavenie | Cookies | Vyhlásenie o prístupnosti | Technický prevádzkovateľ | Správca obsahu